Miten lemmikki auttaa musiikintekijää?

Jokainen meistä tietää baarien tiskijukat eli DJ:t, jotka soittavat riemukasta ja mukaansatempaavaa musiikkia yökansan tanssittavaksi. Tunnetuimpia DJ:tä maailmalla ovat esimerkiksi Avicii, Skrillex, Tiesto, David Guetta ja Martin Garrix. Suomalaisia tunnettuja DJ-ammattilaisia ovat esimerkiksi Darude, Amanda Harkimo, Alex Mattson sekä Sini Sabotage. Jokaisella isolla nimellä on totta kai julkisuuden tuoma iso, raskas taakka harteillaan kannettavana ja supertähden arki voi olla rankkaa. Ja vaikka ei olisi suuri musiikkimaailman nimi vaan ihan tavallinen kotipaikkakunnan tiskijukka, on musiikkiala silti armoton: pitkät, valvotut yöt, epäsäännöllinen rytmi ja luovan työn hektisyys tekevät tavallisesta arjesta haastavaa. Arjesta selviytymisessä ja erityisesti stressin vähentämisessä on lemmikeillä iso rooli. Mutta miten lemmikki voi auttaa musiikkialan ammattilaista, erityisesti DJ:tä? Tässä artikkelissa kerrotaan lemmikin tuomista hyödyistä musiikintekijälle sekä DJ-arjen hektisyydestä yleisesti.

Mitä DJ:nä oleminen tarkoittaa? Mitkä ovat DJ:n tehtävät?

Kuten musiikkialalla yleensä, DJ:n työ pyörii musiikin ympärillä. DJ:nä työskentelevän työaika painottuu vahvasti iltoihin ja viikonloppuihin sekä erilaisiin tapahtumiin. Yksi isoimpia vakituisia työmuotoja DJ:lle on toimia yökerhojen ja baarien tiskijukkana pitämässä huolta siitä, että juhlijoilla riittää toivottua, tanssittavaa musiikkia läpi yön. Baari ei ole kuitenkaan ainoa ympäristö, missä DJ:tä voi tavata, sillä DJ saattaa soittaa esimerkiksi kauppakeskuksessa, radiossa tai vaikka hääjuhlissa musiikkia. Nykypäivänä DJ:n työssä tärkeintä on se, että tuntee erilaiset laitteet ja ohjelmistot DJ:n työn kannalta – vanhanaikainen miksaus on harvinaisempaa.

Mitä hyötyä DJ:lle ja muille musiikkialan ammattilaisille on lemmikistä?

Kuten monille muillekin, lemmikkiarki on vähemmän stressaavaa myös musiikkialan ammattilaiselle tai DJ:lle. Lemmikki on DJ:lle hyvinvoinnin tuki siinä missä monet esineet ja palvelut ovat: hyvinvointia lemmikin lisäksi DJ:lle lisää esimerkiksi hyvät kuulokkeet, palautumista edistävä sänky, pimennysverhot unirytmiä helpottamaan ja vaikkapa terveellinen ruokavalio tukemaan hektistä elämäntyyliä. Tutkitusti lemmikin omistaminen vähentää stressiä liikkumisen ja kumppanuuden kautta, mutta tutkimusten mukaan myös esimerkiksi lemmikin turkin silittäminen vähentää stressiä ja verenpainetta välittömästi.

Jos musiikkialan ammattilaisena hankkii iloa ja terveyttä elämään tuovan lemmikin, täytyy lemmikille myös hankkia tarvikkeita. Lemmikin tarvikkeita saa esimerkiksi https://www.zoo.fi/ -verkkokaupasta. Musiikkialan ihmisen mielestä esimerkiksi musiikkiteemoin koristellut koiran kaulapannat, alustat ja hihnat voivat olla hauska linkki omaan ammattiin. Keikalla mukana vierailevalle koiralle voi https://www.zoo.fi/ -verkkokaupasta hankkia esimerkiksi tyylikkäitä vaatteita, jotka sopivat illan keikan teemaan. Musiikkia työkseen ja harrastuksekseen tekevän ihmisen lemmikki kaipaa todennäköisesti tavallista enemmän korvahuoltoa, joten lemmikkieläimille tarkoitetuista kivijalkaliikkeistä tai verkkokaupoista kannattaa hankkia koiralle tai kissalle tarkoitettuja korvanpuhdistustuotteita.

Hektiseen elämäntyyliin sopivin lemmikki on ehdottomasti koira, sillä koira kulkee lemmikeistä helpoiten mukana esimerkiksi silloin, kun DJ:n täytyy matkustaa eri paikkakunnille tai eri maihin keikkojen perässä. Kodista irtonaisessa arjessa lemmikki tuo kumppanuuden ja tuttuuden tuntua, ja antaa kiintopisteen tärkeille rutiineille liikkuvassa elämäntyylissä. Parhaimmillaan lemmikki myös pakottaa palautumaan ja miettimään omaa työtahtia tarkemmin.

Monet muusikot ovat kertoneet, että oma lemmikki inspiroi musiikin tekemisessä ja monet ovat jopa suoraan kirjoittaneet kappaleita ja sävellyksiä suoraan omista lemmikeistään. Näin ollen DJ:kin voi hyötyä lemmikistä inspiraatiomielessä ja miksei lemmikki voi toimia myös illan teemana kappaleille.