Mistä rahoitus DJ-uran aloittamiselle?

DJ-uran aloittaminen on monen musiikin harrastajan haaveissa. Harrastuksella itsensä elättäminen voi myös olla mahdollista. Ammattitaitoiselle DJ:lle on kysyntää soittamastasi musiikkityylistä riippuen erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Levyjen soittaminen on myös hyvä tapa hankkia lisätuloja. Monet DJ:t soittavat rakkaudesta musiikkiin, oli kyse sitten konemusiikista, kuten teknosta, housesta tai enemmän valtavirtamusiikista.

Aina musiikkiuran aloittaminen ei tarvitse lisärahoitusta, mutta useimmiten kyllä. Laitteistohankinnat, kuljetuskalusto, markkinointi ja niin edelleen vaatii usein lainan ottamista. Uran aloittamisen kustannukset voivatkin nousta helposti tuhansiin euroihin. Yrityslainaa aloittelevan DJ:n on vaikea saada, koska yrityslainojen ehdot vaativat, että toiminta on pyörinyt jo jonkin aikaa ja näyttöä liikevaihdostakin on. Tänä päivänä tarjolla on kuitenkin edullisia vakuudettomina kulutusluottoja myös yksityishenkilöille. Nykyään kulutusluottomarkkinat käyvät kuumina ja erot koroissa ja kuluissa ovat myös suuria. Tällaisessa tilanteessa lainojen kilpailuttaminen on välttämätöntä, jos haluat löytää ehdoiltaan edullisen lainan. Kerromme tässä artikkelissa lainojen kilpailuttamisesta Rahalaitoksen lainanvertailupalvelun kautta. Oli tavoitteenasi hakea lainaa 10000 tai jokin muu summa, niin kannattaa lukea neuvomme.

Lainojen vertailu kilpailutuspalvelun kautta kannattaa

Viimeisten vuosien aikana kulutusluotoista on tullut monelle pankille ja rahalaitokselle päätuote lainoissa. Suomessa toimii kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät kulutusluottoja. Ulkomaisten rahoituslaitoksien tuleminen markkinoille on lisännyt kilpailua entisestään. Erityisesti useat skandinaaviset pankit ovat tulleet mukaan Suomen markkinoille. Kaikkia näitä rahoituslaitoksia yhdistää aktiivinen kilpailu asiakkaista. Tässä tilanteessa lainojen kustannukset ovat laskeneet, mikä on luonnollisesti hyvä asia lainanhakijan näkökulmasta.

Lainakilpailu näkyy myös markkinoinnissa. Kulutusluottomainonnassa jokainen laina kuulostaa toinen toistaan paremmalta vaihtoehdolta. Sinulle esitellään halvoilta vaikuttavia korkoja ja lainoja, joissa ei ole muita kuluja. Lainamarkkinoinnissa on kuitenkin aina kyse esimerkkitapauksista. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen asiakkaan kohdalla tehdään henkilökohtainen luottoarviointi ja riskianalyysi, joiden perusteella lainatarjoukset tehdään.

Kaikista helpointa on kilpailuttaa lainat ilmaiseksi vertailupalvelun kautta. Rahalaitos on toiminut Suomessa asuvien luotettuna lainanvälittäjänä jo yli 10 vuotta. Kilpailuttaminen on ehdottoman kannattavaa, koska se ei maksa mitään ja voit vain voittaa. Raha-asioiden ollessa kyseessä luottamus ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä kriteereitä. Kyseessä on vakavarainen rahoitusalan yhtiö, joka valitsee palvelussaan olevat pankit ja rahoituslaitokset tarkasti.

Miten lainojen kilpailutus tapahtuu?

Lainan hakeminen vertailupalvelun kautta on nopeaa ja hyvin helppoa. Aivan ensin sinun kannattaa miettiä, kuinka paljon tarvitsetkaan lainaa. Tarvitsetko esimerkiksi lainaa 10000? Vai riittäisikö vähempi? Ehkä tarvitset enemmän? Mikäli tarvitset lainaa 10000, sinun ei kannata hakea varmuudeksi 15000 euron lainaa. Luottoa ei kannata hakea liikaa, koska ilmaista rahaa lainaraha ei tietenkään ole. Kuitenkin liian pieni lainasumma ei välttämättä riitä kaikkiin kuluihin, ja lainasumman nostaminen ei välttämättä onnistu.

Täytettyäsi hakemuksen se lähtee samalla kertaa kaikille Rahalaitoksen yhteistyökumppaneille. Hakemus tavoittaa siis yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Saat lainatarjouksia hakemuksessa antamisesi tietojen perusteella. Tiedot, joita tarvitaan ovat hyvin tyypillisiä lainanhakutietoja. Ne koskevat tulojasi, menojasi, olemassa olevia lainojasi, sekä asumistasi. Tiedot kannattaa antaa mahdollisimman tarkasti, koska niillä on vaikutusta lainapäätökseen.

Hyvin pian lainahakemuksen jättämisen jälkeen alat saamaan lainatarjouksia. Niitä voi tulla useita muutamien minuuttien sisällä. Tämä on mahdollista siksi, että suurimmalla osalla pankeista ja rahoituslaitoksista tekoäly käsittelee lainahakemukset. Sinulle annetut lainatarjoukset esitetään listauksena, jolloin näet selvinä lukuina lainan koron ja kaikki muut kustannukset. Kaikista tärkeintä on tarkastaa lainan todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään kaikki lainaan kuuluvat kustannukset, joita ovat koron lisäksi muun muassa avausmaksu ja tilinhoitomaksut.