Ableton Live DJ käytössä

 

Ableton Live on erittäin suosittu ohjelma DJ-käytössä. Vaikka Live on periaatteessa digitaalinen audiotyöasema joista yleisesti käytetään lyhennettä DAW (digital audio workstation), on siinä monia ominaisuuksia, jotka ovat suunniteltu esiintyvän DJ:n käyttöön. Siitä löytyvät mm. beatmatchaus ja crossfeidaus ominaisuudet, jotka ovat molemmat erittäin käyttökelpoisia DJ:lle. Live on myös nimensä mukaan suunniteltu esiintymiskäyttöön, toisin kuin monet muut digitaaliset audiotyöasemat, Live on suunniteltu toimimaan yhdellä näyttöruudulla. Käyttöliittymä on suunniteltu yksinkertaiseksi käyttää juurikin esiintymistilanteessa.

Livestä löytyy useita erilaisia virtuaali-instrumentteja, joita voidaan ohjata MIDI-protokollan kautta. Tämän lisäksi Livessä on erittäin käytännöllisiä ominaisuuksia audio clippien prosessointiin ja efektointiin. Live pystyy mm. tunnistamaan audio clipin tempon sekä tahtien määrän ja synkronisoimaan sen raidan master tempoon. Myös Liven envelope ominaisuudet ovat DJ käyttäjien suosiossa. Miltei kaikkia Liven parametreja mahdollista automatisoida envelopejen kautta, joka mahdollistaa helpon reaaliaikaisen efektiparametrien muokkauksen esiintymistilanteessa. Liveen on olemassa myös ohjauspintoja, näitä valmistavat esimerkiksi Akai ja Novation. Myös Liven valmistaja Ableton on julkaissut oman kontrollerin Livelle joka tunnetaan nimellä the Push.

Esiintymistilanteen lisäksi Ableton Live on suunniteltu musiikin kirjoittamiseen ja äänittämiseen. FL Studion ohella Live on yksi suosituimpia digitaalisia audiotyöasemia EDM-muusikoiden ja DJ:den keskuudessa. Erinomaiset virtuaali-instrumentit ja midi-tiedostojen muokkausmahdollisuudet tekevät siitä joustavan työkalun musiikin kirjoittamiseen ja taltioimiseen.