DJ-mikserit
DJ-mikserit ovat yleensä huomattavasti pienempiä kuin studio tai liveäänentoistoon tarkoitetut mikserit. Tavallisessa DJ-mikserissä on normaalisti kahdesta neljään sisääntulokanavaa, kun taas isoissa livekäyttöön tarkoitetuissa miksereissä saattaa olla jopa 48 sisääntulokanavaa. Toinen huomioitava ero muuhun käyttöön tarkoitettujen ja DJ-mikserin välillä on “cue” ominaisuus. Cue:lla DJ pystyy kuuntelemaan kuulokkeillaan äänitettä, niin ettei yleisö kuule tätä. Tämä mahdollistaa tarkan kohdan etsimisen levystä ja niin kutsutun “beat matchaamisen”. DJ-miksereistä löytyy myös “crossfader” liuku, joka toisin kuin äänenvoimakkuutta säätävä liuku, on yleensä horisontaalisesti eikä vertikaalisesti.
Suurimmassa osassa DJ-miksereitä on phono-sisääntulot etuvahvistimella, joihin vinyylilevysoittimet voidaan kytkeä. Suurimmassa osasta löytyy ekvalisaattori, josta yleensä löytyvät erilliset diskantti, basso ja keskialue säätimet. Joissakin DJ-miksereissä on myös sisäänrakennettuja efektejä kuten kaiku tai delay, joita DJ voi käyttää joko musiikin tai oman laulunsa/puheensa efektointiin.
Levysoittimet
Perinteisesti DJ:n päätyökalu on ollut vinyylisoitin ja vinyylisoittimista erityisesti Technicsin SL-1200. Kahden vinyylisoittimen ja DJ-mikserin käyttö ovat mahdollistaneet koko DJ-kulttuurin synnyn. Monet nyky-DJ:t käyttävät edelleen vinyylisoittimia, koska niissä on heidän mielestään parempi äänenlaatu, tai he kokevat, että vain vinyylisoittimet ovat “aitoja”.
CDJ-soittimet
Alunperin CDJ-soittimet suunniteltiin CD-levyjen soittoa varten, mutta nykyään niitä voidaan käyttää myös tiedostojen soittamiseen USB-tikuilta tai SD-korteilta. Jotkut CDJ-soittimet toimivat myös kontrolloreina DJ-ohjelmille. Tunnetuin valmistaja on liene Pioneer, jonka CDJ-soittimia pidetään alan standardeina ja jotka löytyvät lähes joka klubilta joilla DJ:tä vierailee.
DJ-kontrollerit
DJ-kontrollerit ovat ohjauspintoja, jotka ovat suunniteltu DJ-ohjelmien käyttämiseen. Niiden tarkoituksena on tarjota helppokäyttöisempi käyttökokemus verrattuna näppäimistöön, hiireen tai kosketusnäyttöön. Suurin osa DJ-kontrollereista emuloivat perinteisiä levysoittimia ja DJ-mikseriä. Niistä löytyvät samankaltaiset säätimet ja säätömahdollisuudet. Suurin osa käyttää ohjausprotokollana MIDIä, jolloin kontrollerit ovat periaatteen tasolla yhteensopivia lähes kaikkien markkinoilla olevien DJ-ohjelmien kanssa. Kuitenkin monet kontrollereista ovat suunniteltu käytettäväksi vain tietyn DJ-ohjelman kanssa, jolloin niiden käytettävyys muilla ohjelmilla voi olla hieman hankalampaa, johtuen ohjelmien erilaisista ominaisuuksista ja eri valmistajien eriävistä terminologioista.
Kuulokkeet
DJ:t käyttävät usein suljettuja kuulokkeita, jotka eristävät ulkopuoliset äänet. Tällöin heidän on helpompi löytää cue kohdat kappaleista. Useissa DJ-käyttöön suunnitelluissa kuulokkeissa on kääntyvät korvakupit, jolloin DJ voi helposti kuunnella myös kuulokkeiden ulkopuolista ääntä kääntämällä kuulokkeen korvakuppia.
DJ:n ohjelmistot ja DJ-ohjelmat
Ensimmäiset DJ-ohjelmat julkaistiin vuosituhannen vaihteen tietämillä. Nykyään erilaisia kaupallisia DJ-ohjelmia on toistakymmentä. Ohjelmien ominaisuudet vaihtelevat, mutta kaikilla niillä on kuitenkin samat perustoiminnot, jotka mahdollistavat musiikin soittamisen erilaisissa tilaisuuksissa.
Monet DJ:t myös säveltävät itse oman musiikkinsa. Tähän tarkoitukseen on olemassa useita kaupallisia ohjelmistoja, joista käytetyimmät ovat FL Studio, Ableton Live sekä erilaiset Native Instrumentsin ohjelmistot.